TRI MJESECA na slobodi

Smiljana Srnec nakon puštanja iz zatvora stigla kući: 'Ne vjerujem da je to sama učinila'

12.09.2023 u 21:34

Bionic
Reading

Smiljana Srnec, osuđena na 15 godina zatvora za ubojstvo sestre koje je počinila prije dvadeset godina, a potom dug niz godina skrivala njezino tijelo u zamrzivaču, puštena je na slobodu na tri mjeseca. Večeras je stigla u obiteljski dom u Palovcu

Sud u Požegi odobrio joj je prekid boravka u zatvoru po članku 163. Zakona o izdržavanju kazne zatvora jer je došlo do pogoršanja kronične bolesti, koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava te je operacija zakazana za 18. rujna.

Srnec je 2019. osuđena na petnaest godina zatvora, a 2021. presudu je potvrdio i Vrhovni sud. Utvrđeno je da je tupim i tvrdim predmetom izudarala po glavi sestru koja se nalazila u ležećem položaju, a potom njezino tijelo punih 19 godina držala skriveno i zamrznuto u škrinji, prekriveno vrećicama s hranom.

U vijestima RTL televizije njezino puštanje komentirali su mještani.

'Ne vjerujem ja u to da je ona to sama učinila', rekao je Stjepan Paušić. Na pitanje je li sretao njezinu obitelj i što oni kažu na to, poručio je da nije nikome svejedno.

'Tu škrinju sam ja nosio kad je bila poplava. Bio sam predsjednik kriznog stožera kad je to bilo', rekao je drugi mještanin Ivan Novak.

  • +3
Smiljana Srnec stigla u obiteljsku kuću u Palovcu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Komentirajući odluku suda za tportal, odvjetnik specijaliziran za kazneno pravo Branko Šerić ustvrdio je da iz vlastitog iskustva zna da su kapaciteti i mogućnosti zatvorskih bolnica poprilično ograničeni. Cijeli članak sa stručnom analizom pročitajte ovdje.