probacijski ured

Smiljana Srnec sa suprugom jutros prošetala Varaždinom

13.09.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Smiljana Srnec, koja je privremeno izašla iz zatvora zbog liječenja, jutros je sa suprugom prošetala Varaždinom. Otišla je u Probacijski ured, gdje se mora javljati jednom tjedno

Srnec je osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo godinama čuvala u zamrzivaču.

  • +5
Smiljana Srnec sa suprugom prošetala Varaždinom Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prekid izdržavanja kazne zatvora rješenjem od 28. kolovoza odredio je sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

'Prekid je određen zato što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja njene kronične bolesti, koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Prekid je određen u trajanju od tri mjeseca. Od 12. rujna do 12. prosinca, u obrazloženju stoji da će liječenje biti u KBC-u Zagreb', rekao je zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo.

  • +2
Smiljana Srnec vratila se doma Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na upit novinara je li to uobičajena praksa, Soldo kaže da su slučajevi rijetki, ali da ih ima. 'Nije dovoljno da kod zatvorenika dođe do oboljenja ili pogoršanja bolesti. Mora biti ispunjen i dodatni uvjet da se takva bolest ili pogoršanje ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava', dodao je.

U ovom slučaju zatvorska bolnica dala je mišljenje da se pogoršanje bolesti ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava, kazao je Soldo, potvrdivši da Srnec iz zatvora izlazi danas, a operacija joj je zakazana za 18. rujna.

  • +3
Smiljana Srnec stigla u obiteljsku kuću u Palovcu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL