do natječaja

Smijenjen ravnatelj NP Brijuni M. Milotić, novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić

24.11.2022 u 12:04

Bionic
Reading

S istekom mandata v.d. ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni Marna Milotića, USKOK-ovog optuženika, nadležno Ministarstvo imenovalo je u srijedu Eduarda Kolića novim vršiteljem dužnosti te javne ustanove do provedbe natječaja, potvrdili su u četvrtak iz NP Brijuni

Milotić je, po pisanju medija, imenovan vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada prošle godine istekao mandat ravnatelja, kao v. d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana, a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj. Na Županijskom sudu u Osijeku protiv njega se vodi kazneni postupak, a tereti ga se za zlouporabu položaja ovlasti i trgovinu utjecajem.

Milotić je na čelu te javne ustanove od studenoga 2017. godine, kada ga je imenovalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike s obzirom na to da je, kako su tada naveli "bio najbolji među sedam kandidata koji su se javili na natječaj koji je bio raspisan u ljetu 2017.". On je tada na tom mjestu zamijenio ravnatelja Sandra Dujmovića.

Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić je već trideset godina zaposlenik Nacionalnog parka Brijuni Brijuni, počeo je raditi kao pripravnik a do jučer je obavljao funkciju voditelja odsjeka za zaštitu životinjskih vrsta. Osim toga, u mandatu od 2008. do 2012. godine već je obnašao dužnost ravnatelja te javne ustanove.