potpisan ugovor

Djeca iz Dječjeg doma u Puli na Brijunima će volontirati, odlaziti na team buildinge, podizati svijest o očuvanju zaštićenih područja

09.04.2021 u 08:56

Bionic
Reading

Javna ustanova Nacionalni park Brijuni i Dječji dom "Ruža Petrović" iz Pule u četvrtak su sklopili sporazum o suradnji koji donosi radionice, volontiranje i team building programe za djecu i mlade na Brijunima

Sporazum su na Velikom Brijunu potpisali ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marno Milotić i ravnateljica Dječjeg doma „Ruža Petrović“ Pula Davorka Belošević.

Djeca i mladi će, u koordinaciji s edukatorima Dječjeg doma, biti uključena u programe Nacionalnog parka Brijuni prilagođene njihovoj dobi i specifičnim interesima, izvijestili su iz te javne ustanove i naglasili da tako žele povećati svijest o važnosti očuvanja okoliša i kulturno-povijesne baštine kod svih dobnih skupina.

"Raduje me potpisivanje Sporazuma i suradnja koju počinjemo s Dječjim domom Pula. Nacionalni park Brijuni već dugi niz godina provodi edukativne programe za djecu i mlade, upoznajući ih s bogatom prirodnom i kulturno-povijesnom baštinom", rekao je ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marno Milotić.

Naglasio je kako je temeljna funkcija rada u zaštićenim područjima zaštita prirode i edukacija posjetitelja o zaštićenom području, ugroženim vrstama i značajnostima kulturnih, prirodnih i povijesnih dobara.

"Dobrobiti takvog načina rada pokazuju se osobito u ovom razdoblju, kad je zbog aktualne epidemiološke situacije preporučljivo što više vremena provoditi u prirodi i na otvorenom. Stoga ćemo djecu iz Dječjeg doma uključiti u naše brojne programe, poput volonterskih ekoloških akcija i edukacija, podižući njihovu svijest o očuvanju zaštićenih područja", istaknuo je.

Djeca i mladi o kojima skrbi pulski Dječji dom uključit će se u navedene aktivnosti te tako stjecati iskustva te razviti potrebne i korisne kompetencije za sudjelovanje u društvu, kao i za osobni razvoj i dobrobit.