NOVI KONCEPT, NOVA LICA

Smijenili zvijezdu: Mirjana Hrga više neće voditi 'RTL Danas'

29.08.2017 u 15:39

Bionic
Reading

Mirjana Hrga više neće voditi i uređivati RTL Danas, središnju informativnu emisiju te televizije. Hoće li ostati na RTL-u kao novinarka, reporterka ili će potražiti sreću u nekoj drugoj redakciji, znat će se za desetak dana, nakon što se vrati s godišnjeg odmora i popriča sa šefovima na RTL-u

Da bi Mirjana Hrga mogla 'izvisiti', točnije da će biti smijenjena s mjesta urednice i voditeljice središnje informativne emisije RTL-a, u novinarskim krugovima šuška se već nekoliko tjedana. Na RTL-u službeno nisu željeli govoriti o toj temi, a neslužbeno smo doznali kako će se o sudbini Mirjane Hrge odlučiti nakon što se vrati s godišnjeg odmora.

'S kolegicom Mirjanom Hrgom razgovarat ćemo nakon što se za desetak dana vrati s godišnjeg odmora', poručio nam je neslužbeno naš sugovornik s RTL-a. Napomenuo je da im je trenutno u fokusu novi, dulji format njihove središnje informativne emisije 'RTL Danas'.

'Od ponedjeljka 4. rujna 'RTL Danas' trajat će 60 minuta. Time ćemo prvi put direktno konkurirati ne samo HRT-u, nego i 'Dnevniku' Nove TV', kaže naš sugovornik.

Hrga je za urednicu i voditeljicu 'RTL-a Danas' došla lani u travnju, a njezin je prelazak s televizije Al Jazeera Balkans na RTL najavljivan kao veliki medijski transfer.

  • +21
Mirjana Hrga Izvor: Promo fotografije / Autor: Al Jazeera Balkans/screen shot

Što je točno kumovalo njezinoj smjeni s uredničko-voditeljske pozicije te hoće li prihvatiti ponudu svojih šefova i ostati na RTL-u kao reporterka - nismo doznali jer nam Mirjana Hrga do zaključenja teksta nije odgovarala na pozive i poruku.

Dulji, 60-minutni 'RTL Danas' uređivat će i voditi Ana Brdarić i Tomislav Jelinčić. Hrginim odlaskom s voditeljske pozicije priliku u 'RTL-u Danas' dobit će vjerojatno i Ivan Vrdoljak.