nezadovoljni plaćom

Slovenski obavještajci u štrajku, stručnjak za sigurnost poručio: To je velika sramota

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 06.12.2017 16:57
  • Objavljeno 06.12.2017 u 16:58
Djelatnici slovenske obavještajne agencije (SOVA) su od prošloga tjedna u štrajku

Djelatnici slovenske obavještajne agencije (SOVA) su od prošloga tjedna u štrajku

Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Nižetić

Djelatnici slovenske obavještajne agencije (SOVA) od kraja prošlog tjedna su u štrajku, navodno nezadovoljni plaćama i uvjetima rada, potvrdili su u srijedu sindikat zaposlenih u državnoj upravi i slovenska vlada

Višednevne medijske napise o štrajku agenata, koji su nezadovoljni stanjem u civilnoj obavještajnoj agenciji i zaostajanjem plaća u odnosu na ostale stručne profile u javnoj upravi, u srijedu je potvrdio sindikat državnih službenika, ali i vlada koja je na upite novinara navela da očekuje da će u sljedećih nekoliko dana doći do dogovora o prekidu štrajka u dijalogu zaposlenih i vodstva Agencije.

'Vodstvo SOVA-e i sindikat zaposlenih nastoje u konstruktivnom dijalogu doći do odgovarajućeg rješenja. Naglašavamo da svoje zadaće na području nacionalne sigurnosti i zaštite interesa države Agencija nesmetano provodi prema zakonu koji regulira njeno djelovanje', naveo je u priopćenju vladin ured za informiranje, upozorivši na zakonske restrikcije koje na sigurnosnom području postoje u ostvarivanju ustavnog prava na štrajk, primjerice kod zaposlenih u policiji i vojsci.

Slovenski mediji prenijeli su, međutim, upozorenje nekih staručnjaka za sigurnost da štrajk i njegovo javno eksponiranje svjedoče o lošim odnosima među zaposlenika i navodnom 'kaosu' u obavještajnoj djelatnosti, a neki od njih sugeriraju da su motivi za štrajk, osim plaća, i politički razlozi, odnosno različiti interesi političkih stranaka u njihovu utjecaju na obavještajne strukture i kadrovsku politiku.

Stručnjak za pitanja sigurnosti i nekadašnji zamjenik ministra obrane Klemen Grošelj izrazio je za medije svoju zabrinutost stanjem u SOVA-i.

Stručnjak za pitanja sigurnosti i nekadašnji zamjenik ministra obrane Klemen Grošelj izrazio je za medije svoju zabrinutost stanjem u SOVA-i.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stručnjak za pitanja sigurnosti i nekadašnji zamjenik ministra obrane Klemen Grošelj izrazio je za medije svoju zabrinutost stanjem u SOVA-i. 'Ako je točno da je u Agenciji štrajk, onda to znači da je naš nacionalni sigurnosni sustav u totalnom rasulu, što se u normalnoj državi ne može dogoditi i što je onda velika sramota', kazao je Grošelj, a prenosi Slovenska televizija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!