kontrole teretnih vlakova

Slovenska policija jučer i danas privela više desetaka ilegalnih migranata

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 05.04.2019 15:20
  • Objavljeno 05.04.2019 u 15:20
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Slovenska je policija tijekom četvrtka i u jutarnjim satima u petak privela još 34 osobe iz trećih država, ilegalnih migranata koji su nezakonito prešli granicu, od čega najviše na području djelovanja policijske uprave Novo Mesto

Na području Ilirske Bistrice u petak je zatečeno i privedeno osam migranata iz Alžira i dvije osobe s marokanskim državljanstvom, od čega su dvije zatražile azil u Sloveniji, dok će ostali biti tijekom dana vraćeni hrvatskim organima. Još 13 migranata jučer i danas privedeno je na području djelovanja policijske uprave Novo Mesto, nedaleko rijeke Kupe.

Riječ je o 7 državljana Maroka, dva Iranca, jednom državljaninu Pakistana i jednom Alžircu. Utvrđeno je da su u Sloveniju nezakonito ušli iz Hrvatske, a policijski postupci prema njima još nisu završeni. Još 11 migranata otkriveno je na području Ljubljane. Među njima su bila dva Alžirca, četiri državljana Pakistana, dva Marokanca, te po jedan Iračanin, Afganistanac i Kosovar, a za sve je utvrđeno da su nezakonito ustupili u Sloveniju.

Uz to, prilikom kontrole teretnog vlaka koji je u Sloveniju ušao kod Dobove, a krenuo je iz Srbije, otkriveno da su se u njegovu podvozju skrivala dvojica migranata, iz Alžira i Maroka, koje su u međuvremenu već preuzeli hrvatski organi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!