unsko-sanska županija

Pojačane policijske kontrole u BiH zbog odvraćanja ilegalnih migranata

05.04.2019 u 13:08

Bionic
Reading

Policija Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini provodi pojačane mjere čiji je cilj spriječiti dolazak novih ilegalnih migranata u taj dio zemlje i tako ih zaustaviti u nastojanjima da se domognu Hrvatske, odnosno nastave put ka drugim državama-članica Europske unije, potvrdili su u petak iz policijskih izvora u Bihaću

Glasnogovornik županijskog MUP-a Ale Šiljdedić kazao je kako je u noći između četvrtka i petka policija na entitetskoj granici dočekala putnički vlak iz Sarajeva u kojemu je bilo oko stotinu migranata i onemogućila im nastavak putovanja ka Bihaću.

'Slijedimo upute županijske operativne skupine za kontrolu i nadzor nad migrantskom krizom i zbog nadmašenih kapaciteta prihvatnih centara u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši odvraćamo migrante i izbjeglice od ulaska na područje županije', kazao je Šiljdedić kako ga citira agencija Fena.

Po njegovim riječima, to se zbiva gotovo svakodnevno jer već tjednima najmanje 50 do 100 migranata, koji uđu u BiH iz Srbije ili Crne Gore, pokušava doći na područje Unsko-sanske županije.

Policija one koje pronađe vraća i upućuje ka mjestima iz kojih su i krenuli ka Bihaću.

Slične mjere poduzima i policija u Republici Srpskoj. Njihovi policajci redovito kontroliraju vlakove koji iz Sarajeva voze ka Bihaću i sprječavaju izlazak iz vlaka u Banjoj Luci putnicima za koje utvrde da su ilegalni migranti.

Prema informaciji koja je ovog tjedna iz policijskih agencija dostavljena Vijeću ministara BiH, od početka godine u tu je zemlju ušlo nešto više od 3.800 ilegalnih migranata.