ODUZELI MU PILOTSKU DOZVOLU

Slovenac susjedu pregazio zrakoplovom pa se nagodio za uvjetnu kaznu

26.03.2019 u 21:55

Bionic
Reading

Oduševljenog letača 72-godišnjaka iz Ljubljane, koji je prije tri godine susjedu pregazio ultralakim sportskim zrakoplovom i teško je ozlijedio, okružni je sud u Ljubljani u utorak osudio na godinu dana zatvora uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje, te trajno oduzimanje dozvole za letenje.

Tijekom suđenja 72-godišnji Alojzij Šimenc priznao je krivnju i ispričao se oštećenoj ženi te se nagodio s tužiteljstvom, objavili su slovenski mediji.

Kako navodi ljubljanksi list Dnevnik, Šimenc je vlastitim ultralakim zrakoplovom 2016. pri pokušaju slijetanja na travnjak -improvizirano sletište, skrenuo na obližnji makadam, gdje su se šetale dvije žene, od kojih je jedna njegova susjeda, te upravo potonju teško ozlijedio.

Na sudu je izrekao žaljenje događajem koji ga je po njegovom priznanju jako pogodilo te rekao da je susjedi spreman ubuduće pomagati financijski i na druge načine.

Oštećenicu je sud u vezi odštete uputio na pokretanje civilne odštetne tužbe, a osuđenom Šimencu naložio plaćanje sudskih troškova.

Nakon spomenutog nesretnog ateriranja i ozljeđivanja susjede Ljubljančanin je i dalje letio svojim avionom. Prošle godine doživio je novu nesreću u kojoj nije bio ozlijeđen, ali je zrakoplov posve izgorio.