DEMONSTRACIJA ZAJEDNIŠTVA

Plenković, Prgomet i Hasanbegović 'pokorili' špicu u Gajevoj

18.03.2017 u 20:32

  • +5

Dečki sa špice

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Bionic
Reading

Subotnju zagrebačku špicu obilježilo je druženje HDZ-ovaca. Kavu i Coca-colu zajedno su u kafiću Charlie u Gajevoj ulici ispijali predsjednik stranke, premijer Andrej Plenković, bivši ministar kulture i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, te novopečeni HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet, a u njihovom društvu našli su se i nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević te kipar Ivan Kujundžić, friški član Upravnog odbora HAVC-a

Druženje na špici očito je bilo u funkciji predizborne promocije Drage Prgometa, kojega je Gradski odbor HDZ-a u srijedu kandidirao za gradonačelnika Zagreba. 

HDZ-ovu 'idilu' ovjekovječio je fotoreporter agencije Cropix Damjan Tadić, uz navod da su Plenković i Prgomet popili kavu u popularnom kafiću, a pridružio im se i Zlatko Hasanbegović.

Inače, Prgomet je u subotu od 10 do 10.30 gostovao u emisiji 'Intervju tjedna' Hrvatskog radija, nakon čega se s Prisavlja odvezao na kavu s premijerom. U emisiji je kratko komentirao i očekivanu kandidaturu nezavisne zastupnice i Hasanbegovićeve prijateljice Brune Esih, izabrane u Sabor s HDZ-ove liste, u kontekstu rasipanja glasova na desnici.

'Uvijek je bilo, na svim izborima, i na ljevici i na desnici, lista kandidata te stranačkih lista koje su međusobno interferirale prema istom biračkom tijelu. Koliko znam, to će se dogoditi i sada s kolegicom Brunom Esih. Gledajte, to je demokratsko pravo, hvala bogu, živimo u parlamentarnoj demokraciji. Gospođa Esih je očigledno odlučila ići na listu. Ne razmišljamo o toj kandidaturi, ni o toj listi, niti koliko će možda nama uzeti - ja vjerujem da neće, vidjet ćete sami', rekao je Prgomet.