HRIBAR KOD STANKOVIĆA

'Hasanbegović mi je na prvom sastanku rekao: Ovo su sve Srbi'

19.02.2017 u 14:23

Bionic
Reading

Donedavni čelnik Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar gostujući u Nedjeljom u dva rekao je kako je nalaz revizije tendenziciozan, neprincipijelan, cenzorski i zastrašujući. Iznio je i teške optužbe na račun bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića

'Morao sam dati ostavku jer ću se jednog dana probuditi s konjskom glavom u krevetu ili će mi netko nešto podmetnuti u auto. Država gubi kontrolu nad procesima - dozvoljava da huškačka politika ide dalje, rekao je Hribar.

'Državna revizija govori glasom autoriteta. Hrvatsko-audiovizualno vijeće odlučuje o sredstvima. Postoji mehanizam nadgledanja troškova. Revizija je pobrkala lončiće i zato je Europa strašno uznemirena', istaknuo je Hribar.  Državna revizija nije božanski sud, dodao je. Rekao je kako nije lako imati ovoliku količinu mržnje i agresije oko sebe.

HAVC je napravljen upravo zbog toga da Ministarstvo ne donosi odluke o programskom poslovanju. Naglasio je da HAVC nikad nije izdao ni jedan nalog bez pravovaljanog naloga ili ugovora.  Iznio je iznimno teške optužbe na račun bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

'Hasanbegović nas je na prvom sastanku napao. Otvorio je jedan fail s imenima i prezimenima i rekao to su sve Srbi. Rekao sam mu da možemo napraviti pravilnik da Srbi ne mogu dobiti sredstva. On me je pogledao i rekao: Vi se šalite?Ja sam rekao 'da ministre'. I to je bila naša zadnja šala', rekao je Hribar.

Za redateljicu Ivonu Juku, njegovu najžešću kritičarku, Hribar je ustvrdio kako ima zdravstvenih problema. 'Juka ima zdravstveni problem, napad agresije. Kolegica kad je vikala u Dublinu i kopala oko jednoj korektnoj srpskoj kolegici radilo se o zdravstvenom problemu. Pokušao sam je zaštiti. Ona na jedan način pokazuje svoju ljubav. Više me brine hrvatski mediji koji koriste njezino stanje', rekao je Hribar.