POLA MILIJUNA KUNA

Sladoljev: Aladrović spašava radna mjesta novcem za osobe s invaliditetom

13.05.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Marko Sladoljev (Most) prozvao je u srijedu ministra rada Josipa Aladrovića da je „odlučio staviti ruku u kesu koja se tiče osoba s invaliditetom“, odnosno radna mjesta spašavati novcem koji je bio namijenjen tim osobama.

„Radi se o tome da Vlada želi zagrabiti u fond u koji su tvrtke godinama izdvajale“, rekao je Sladoljev na konferenciji za novinare zatraživši od Aladrovića jasan odgovor kome je namijenio taj novac, te zašto o tome nisu obavještene institucije, ni pravobraniteljica za OSI, ni matični saborski odbor.

Ranije je u sabornici rekao kako mu udruge OSI (osoba s invaliditetom) šalju poruke da im je Vlada uzela 500 milijuna iz fonda koji potiče profesionalnu rehabilitaciju.

Jedan portal objavio je kako je ministar Aladrović u ožujku uzeo 300 milijuna kuna iz fonda u koji se uplaćuje naknada za neispunjenje obveze kvotnog zapošljavanja OSI, a početkom svibnja još 150 milijuna kuna. Portal navodi da je novac, umjesto za OSI, preusmjeren u potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom.

Sladoljev se pita zašto Vlada, kojoj novac treba, nije zagrabila na državnoj administraciji, županijama, općinama koje nisu samoodržive, nego je odlučila posegnuti u džep najslabijih, a to su OSI.

Očigledno je da HDZ ne računa na to glasačko tijelo, ustvrdio je zastupnik, kojeg zanima i gdje će uzeti novac biti utrošen.