andreja gabrijel

Sjećate se tajnice kojoj je Plenković naložio da pripremi odluku o smjeni tri Mostova ministra? Sad je razriješena na vlastiti zahtjev...

23.04.2020 u 15:58

Bionic
Reading

'Molim tajnicu Vlade da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra', poznata je rečenica premijera Andreja Plenkovića, koja je u fokus na tren bacila i tajnicu Vlade Andreju Gabrijel. No, ona je danas odradila svoju posljednju sjednicu Vlade

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković izvijestio je da je razriješena glavna tajnica vlade Andreja Gabrijel, i to na vlastiti zahtjev.

'Dopustite mi da zahvalim gospođi Andreji Gabrijel, koja nas je zamolila iz osobnih razloga da je danas razriješimo, na njenom doprinosu radu vlade praktički u cijelom razdoblju demokratske i slobodne Hrvatske. Hvala Andreja još jednom', kazao je Plenović nakon što su joj i on i ministri zapljeskali.

Podsjetimo, radi se o glavnoj tajnici Vlade koja je u fokus došla u trenutku razriješenja Mostovih ministara.

'Molim tajnicu Vlade da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra', kazao je tada Plenković obraćajući se upravo Andreji Gabrijel.

Premijer ju je spomenuo i kada se spekuliralo s odlaskom potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića. 'Znate kako to ide, nazovem ja Andreju Gabrijel, potpiši i to je to, ali toga neće biti u vezi s Damirom', kazao je tada Plenković.

<<<Tko je žena preko koje Plenković dijeli otkaze ministrima>>>

Gabrijel je u zgradi na Markovom trgu 2 od samih početaka države i većinu od tih dvadesetak godina bila je dužnosnica. Već 1992. bila je tajnica Koordinacije za unutarnju politiku Vlade, a 1994. postaje pomoćnica tajnice u Vladi. U Tajništvu Vlade gotovo sve godine bila je zamjenica glavne tajnice Vlade, a glavnom tajnicom Vlade imenovana je dolaskom Andreja Plenkovića u Banske dvore.