UŽAS

Siromašnu maloljetnicu podvodio splitskim biznismenima

23.10.2013 u 11:53

Bionic
Reading

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RH i u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom iz Splita dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim I. J., 64-godišnjim L. M. i 51-godišnjim S. G., sva trojica iz Splita i okolice

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđen je osnovane sumnje da je I. J. iskoristio lošu materijalnu situaciju jedne malodobnice i zbog zarade posredovao prilikom pružanja njenih seksualnih usluga, iako je znao da djevojka ima sedamnaest godina, piše Slobodne Dalmacija

I. J. nije osobno koristio seksualne usluge maloljetnice, ali je poznavao drugu dvojicu prijavljenih. Ta druga dvojica prijavljenih i to S. G. i L. M. koji su u Splitu i okolici poznati kao biznismeni koji se bave igrama na sreću i problemaatikom hrvatskih pomoraca prijavljeni su jer su u tri odvojene situacije koristili u najmanje tri slučaja svaki usluge dvije sedamanestogodišnjakinje.

Jedna je djevojka koju im je podvodio I. J. (54),a za drugu sedamnaestogodišnjakinju policija nije mogla dokazati podvođenje od strane prijavljenog I. J. koji se ne tereti ni za seksualni odnos sa njima.

Prijavljeni su maloljetnice vodili na skupe večere, kupovali im skupu garderobu, a nekada su ih nagrađivali sa po 700 kuna za druženje s njima. Zbog sumnje da je 54-godišnji I. J. počinio kazneno djelo iz čl.162 st.1 podvođenje djeteta, a 64-godišnjak i 51-godišnjak da su počinili po tri kaznena djela na štetu dvije maloljetnice opisana u čl. 162. st. 2 predani su pritvorskom policijskom nadzorniku, te je protiv njih Županijskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.