ODLUKA MINISTARSTVA

Sir i vrhnje mogu prodavati svi prodavači iz županija koje graniče sa Zagrebačkom

27.12.2011 u 16:54

Bionic
Reading

Odlukom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja od 21. prosinca 2011. godine svježi sir i vrhnje na tržnicama grada Zagreba mogu prodavati svi prodavači iz županija koje graniče sa Zagrebačkom županijom

Prodaja na tržnicama ili prodajnim izložbama na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba smatra se prodajom na području iste županije. Dakle, na tržnicama grada Zagreba, osim registriranih proizvođača iz Zagrebačke županije, prodavati mogu i proizvođači iz šest susjednih županija, i to:

Krapinsko-zagorske
Varaždinske
Koprivničko-križevačke
Bjelovarsko-bilogorske
Sisačko-moslavačke i
Karlovačke županije.

Posljednjih dana u medijima je stvoren dojam kako od početka 2012. na snagu stupa neki novi propis kojim se ograničava prodaja sira i vrhnja na tržnicama na području grada Zagreba. Napominjemo kako je prodaja sira i vrhnja regulirana Pravilnikom o vođenju Upisnika registriranih i odobrenih objekata te o postupcima registriranja i odobravanja objekata u poslovanju s hranom iz 2008. te Zakonom o hrani koji definira da kontrolu prodaje u ovome slučaju vrši Sanitarna inspekcija pri Ministarstvu zdravlja.

S ciljem dodatnog pojednostavljenja prodaje koja je definirana važećim propisima Ministarstvo poljoprivrede će dati inicijativu da se krene u izmjene pravilnika te da se usuglase s Ministarstvom zdravlja.