POMAHNITALI BRAZILAC

Silovao, bacio ženu iz auta i s kćeri poginuo u avionu

13.03.2009 u 15:54

Bionic
Reading

Brazilac Cléber Barbosa da Silva (30) oteo je vlastitu kćer i ukrao privatni zrakoplov kojim se zabio u glavni šoping-centar grada Goianije u srcu Brazila

SAO PAULO – Da Silva i njegova petogodišnja kći Penelope poginuli su prilikom rušenja jednomotornog zrakoplova, koji je pomahnitali Brazilac ukrao s lokalnog aerodroma u gradu Luzianiji nakon što je pilota istjerao iz letjelice. U potjeru za njim krenuli su policijski helikopter i vojni zrakoplov, na čije se radio-pozive Da Silva oglušio.

Nakon što je Da Silva izveo nekoliko opasnih manevara u zraku, zrakoplov se srušio na parking šoping-centra Flamboyant.

Nesretnika je prethodno iznervirala nevjenčana žena Erica (22) s kojom se posvađao u automobilu, udario je u glavu aparatom za gašenje požara i izbacio iz jureće Vectre. Erica je zadobila teške ozljede i prebačena je u bolnicu u Brasiliji, a on je nastavio voziti do aerodroma s kojega je oteo letjelicu. Pilotu je prethodno rekao da je danas već nekoga ubio i da će nastaviti ubijati.

Na parkingu šoping-centra, u kojemu je u trenutku nesreće bilo oko pet tisuća ljudi, nema ozlijeđenih. Uništena su 23 automobila, a vatrogasci su sanirali mjesto nesreće.

Policija je u međuvremenu otkrila i da je Cléber početkom tjedna najvjerojatnije silovao 13-godišnju djevojčicu. Do tog zaključka došli su po tragovima kotača Vectre.