DVOSTRUKA MJERILA

Šibenik pravdu zbog Hajdukovog duga traži kod UEFA-e

23.07.2012 u 08:10

Bionic
Reading

U Šibeniku su u nedjelju održali novinsku konferenciju na kojoj su još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo skidanjem suspenzije Hajduku koji im nije uplatio ni lipe, a duguje im 4,5 milijuna kuna. Na Šubićevcu su sada najavili drastične mjere

Hrvatski nogomet ne može bez skandala. Prema svim odlukama Hajduk je do subote u 16 sati morao platiti dug Šibeniku. Očekivalo se je kako će 'bili' biti suspendirani te će izgubiti utakmicu s Istrom 1961 za zelenim stolom, ali to se nije dogodilo.

HNS-ovi disciplinarci odlučili su pomilovati Hajduk i produljiti mu rok do 31. srpnja. Odluka bez zakonske osnove, ako se zna da su u sličnim situacijama nastradali Varaždin i Karlovac.

U Šibeniku se s takvom odlukom nisu pomirili pogotovo, jer su oni zbog dugovanja pod suspenzijom (a riješili bi je se da im je uplaćen Hajdukov dug) te su sazvali novinsku konferenciju kako bi opisali sve što se događalo.

Nakon što je predsjednik Goran Pauk objasnio kako su izigrani od svih strana, u razgovor se uključio direktor Marko Karađole koji je jasno poručio Hajduku i HNS-u što ih čeka.

'U svim dosadašnjim razgovorima s predstavnicima Hajduka išli smo s dobrom voljom, i nikada nismo išli s nekim ucjenjivačkim stavom. Ali sada smo izigrani na ružan način. Odluka Komisije stigla nam je u subotu u 15.45, samo 15 minuta prije isteka roka. Tako da nismo imali nikakve mogućnosti za pravne korake,' govorio je Karađole i dodao:

'Nakon ovoga više s Hajdukom nećemo razgovarati o dugu i dinamici isplate. Svi krediti su potrošeni, a vrijeme za razgovore je prošlo. Hajduk nam može samo platiti cijeli iznos odjednom.'

Iz Šibenika su najavili kako će u ponedjeljak sa cijelim slučajem upoznati i UEFA-u, a poznato je kako je ta europska krovna organizacija zbog dugovanja već znala pojedinim klubovima uskraćivati nastupe u svojim natjecanjima.