nova odluka

Severini sud vratio sina: Skrbništvo će dijeliti pjevačica i Milan Popović

20.02.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Samo dvadesetak dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvalo rješenje Vrhovnog suda koji je prihvatio reviziju i ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu, ponovno dolazi do obrata

Splitski Županijski sud na svojoj je sjednici održanoj 6. veljače ove godine ponovio svoju prijašnju odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni 'roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno', javlja Slobodna Dalmacija.

Prema rješenju tročlanog vijeća sastavljenog od splitskih sutkinja, u čijem je posjedu Jutarnji list, ponovno je odlučeno da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

'Ovaj sud smatra da je u najboljem interesu djeteta da naizmjenično provodi vrijeme s ocem i s majkom, bez obzira na njegovo posebnoj skrbnici izraženo mišljenje, kako bi ipak volio živjeti s majkom. Međutim, na isključivom mišljenju djeteta ovaj sud nije utemeljio svoju odluku, jer je isti u konfliktu lojalnosti, već je odluka donesena temeljem rezultata cjelokupno provedenog postupka', stoji u rješenju.

  • +13
Severina Izvor: Pixsell / Autor: ARMIN DURGUT/PIXSELL

Podsjetimo, prije mjesec dana Vrhovni sud je prihvatio zahtjev za revizijom koji je podnio Popović i u svojoj odluci ukinuo raniju presudu Županijskog suda u Splitu te predmet vratio na ponovno suđenje zato što Županijski sud nije usmeno ispitao vještake unatoč tome što je Popović to tražio. Time je, smatra Vrhovni sud u odluci donesenoj 26. srpnja prošle godine, Županijski sud počinio bitnu povredu odredaba parničnog postupka. Ukidanjem te presude Županijskog suda, kojom je odlučeno da će maloljetno dijete živjeti s majkom, ponovno je na snagu stupila prethodna odluka Općinskog suda, prema kojoj je bilo određeno da će dijete živjeti s ocem.