ŠEF VRHOVNOG SUDA

Dobronić: Severina nije mala i nemoćna ženica, nego najmoćnija u Hrvatskoj

25.01.2024 u 09:40

Bionic
Reading

Nakon što je Vrhovni sud objavio svoju odluku u slučaju borbe za skrbništvo nad maloljetnim djetetom pjevačice Severine i poduzetnika Milana Popovića, kojom je dijete vraćeno da živi s ocem, pjevačica je poslala novo pismo Vrhovnom sudu. Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić opomenuo ju je da to ne bi trebala biti medijska tema te joj spočitao da 'nije mala i nemoćna ženica'

Podsjetimo, Severina je kritizirala Vrhovni sud zbog, kako se izrazila, 'proceduralne greškice' pri navođenju inicijala njezinog sina, ali i njezinih. Prepričala je susret s vještakom Vladimirom Grošićem u parku Maksimir i još jednom ga optužila za kriminalnu otmicu njezinog djeteta u suradnji s, kako ga je nazvala, 'posrednikom', liječnikom Gzimom Redžepijem. Cijelo Severinino pismo možete pročitati ovdje.

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić komentirao je Severinin istup u izjavi za Index, ustvrdivši da ovaj spor nije javna stvar i da ga ne bi trebalo komentirati u medijima.

'Nisam vidio nikakvo pismo, nisam previše spreman davati izjave. Proučit ću... Nisam oduševljen ni time što se o tome puno piše jer je to obiteljski spor o povjeravanju djeteta. Ne znam uopće kako je došlo do toga da se toliko piše o takvim stvarima. Ja ne tvrdim ništa, ali govoriti o tom predmetu je osjetljivo. Severina je nacionalna heroina, no ja nisam sklon takvom načinu iznošenja u javnost i nije mi previše drago da se piše o takvim obiteljskim sporovima. O tome se u pravilu ne treba pisati, rekao je Dobronić.

  • +4
Radovan Dobronić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Dodao je da je ovakvu odluku Vrhovni sud donio zbog pogreške splitskog suda, a da su ovakvi obiteljski slučajevi vrlo osjetljivi i da to onda stranke u ovakvom postupku teško doživljavaju.

'Sve je moguće, samo se Severina ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zašto što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan', rekao je Dobronić.