vukovarska kolona

Šeks: Sjećanje na žrtve treba biti mjesto zajedništva, oni koji dijele čine štetu

18.11.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je u subotu, sudjelujući u obilježavanju Dana sjećanja, kako obljetnica žrtve Vukovara treba biti mjesto zajedništva, a ne podjela, a oni koji toga nisu svjesni rade najveću štetu hrvatskom narodu i državi

"Obljetnica sjećanja na žrtvu treba biti mjesto zajedništva, a ne podjela. Svatko dobronamjeran koji želi dobro hrvatskom narodu i hrvatskoj državi će djelovati u pravcu da se uklone bilo kakve podjele", rekao je Šeks za N1.

Podsjetio je kako je Hrvatska stvorena 1991. pod jednom zastavom i zapovjedništvom.

  • +20
Kolona sjećanja u Vukovaru 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

"Stvaranje ovih podjela u hrvatskom nacionalnom biću je ulijevanje pogubnog otrova u hrvatski narod i zajedništvo", ocijenio je.

Naveo je kako svi moraju biti svjesni i na razini toga da hrvatsko zajedništvo i sjećanje moraju ostati te da se obilježavanje stradanja Vukovara i Škabrnje odvija krajnje dostojanstveno s najvećim mogućim pijetetom, bez ikakvih političkih kalkulacija i podjela.

"Oni koji ili nisu svjesni ili svjesno rade na tim podjelama rade najveću štetu hrvatskom narodu i hrvatskoj državi", poručio je Šeks.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'