vozio s 1,37 promila

Šef krim odjela PU zadarske u rano jutro pijan skrivio prometnu nesreću. Prešao je na suprotni trak i izazvao sudar, jedna osoba je u bolnici

28.07.2021 u 15:52

Bionic
Reading

Danas 28. srpnja oko 7.10 sati na državnoj cesti D-8 u Bibinjama došlo je do prometne nesreće s dva osobna vozila u kojoj je sudjelovao rukovodeći policijski službenik iz Policijske uprave zadarske, obavijestila je Policijska uprava zadarska javnost

Provedenim očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je rukovodeći policijski službenik iz Policijske uprave zadarske u navedeno vrijeme upravljao osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka državnom cestom D-8 iz pravca Sukošana u pravcu Zadra te dolaskom u Bibinje, ulaskom u desni zavoj, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 25-godišnjakinja. Prilikom vršenja očevida nad vozačima je izvršeno alkotestiranje, kojom prilikom kod vozačice nije utvrđena prisutnost alkohola dok je kod vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,37 g/kg te su mu izuzeti uzorci krvi i urina i bit će upućeni na vještačenje.

Iako policija nije objavila ime sudionika nesreće, Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je riječ o Bori Mršiću, šefu Odjela kriminalističke policije PU zadarske.

U prometnoj nesreći 25-godišnjakinja je lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom vozač će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako provode se mjere i radnje s ciljem utvrđivanja disciplinske odgovornosti policijskog službenika za ovu prometnu nesreću.