'UMREŽAVANJE ROĐAKA'

SDP žestoko napao Plenkovića zbog šogorova novog posla: Dosta bahatog uhljebništva!

27.03.2018 u 14:03

Bionic
Reading

Nakon što su se mediji raspisali kako je namjesto direktora komercijalnih poslova u Zračnoj Luci Dubrovnik, tvrtke u većinskom vlasništvu države, zaposlen Plenkovićev šogor Ivan Maslać, o svemu se oglasio i oporbeni SDP

SDP u priopćenju podsjeća kako je Ivan Maslać, brat premijerove supruge, imenovan na funkciju direktora komercijalnih poslova u Zračnoj luci Dubrovnik, koja je u većinskom vlasništvu države. Na to ga je mjesto, pišu, postavio novi šef Zračne Luke Dubrovnik - Frano Luetić, inače, brat HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice. Luetića je pak, za novog direktora Zračne Luke Dubrovnik, s plaćom od oko 20.000 kuna, imenovao sam premijer Plenković, krajem siječnja. Zanimljivo je, kažu u SDP-u, i to da je Maslać prije samo mjesec dana postao zamjenik pročelnika nedavno osnovanog Odjela za izgradnju i upravljanje projektima u gradu Dubrovniku, kojeg vodi HDZ.

'Svjedoci smo, dakle, cijele mreže HDZ-ovog uhljebljivanja na najvišoj razini, dogovaranja zapošljavanja bez natječaja, izvlačenja visokih plaća iz gradske blagajne, odnosno tvrtke u državnom vlasništvu. Ono što se nedavno odigralo s bratom ministrice Obuljen Korinžek, na što je SDP također upozoravao, sada se opet ponavlja', kažu u SDP-u.

Podsjećaju kako je brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, Tonko Obuljen, nedavno je imenovan za čelnika HAKOM-a, ali i kako je suprug ministrice kulture također je zaposlenik tog ministarstva. Spominje SDP i brata ministra Gorana Marića.

  • +8
Davor Bernardić o aktualnoj političkoj situaciji Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

'To je HDZ-ov model funkcioniranja. To je tema koju će premijer Plenković sigurno pokušati izbjeći ovih dana, sakriti pod tepih, ali mi mu to ne smijemo dozvoliti.  Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković osobno svojim primjerom svjedoči koji su kriteriji za zapošljavanje u njegovoj viziji Hrvatske ključni. To su rođačke veze i pripadanje njegovom klijentelističkom krugu. To je budućnost kakvu on nudi Hrvatskoj, to je razlog zbog kojeg stručnjaci koji nisu „rođaci“ i koji nemaju HDZ iskaznicu ne dolaze do posla i odlaze iz Hrvatske. Umjesto reformama oni se bave umrežavanjem rođaka i sređivanjem visokih plaća za odabrane sa stranačkom iskaznicom. SDP neće i ne može pristati na HDZ-ov model vođenja Hrvatske u propast. Ovom bahatom uhljebništvu mora se reći dosta', poručuju u priopćenju iz glavne oporbene stranke.