NINA OBULJEN KORŽINEK

Ministrica kulture o imenovanju brata: Nema skandala, radio je to i prije

21.03.2018 u 21:44

Bionic
Reading

Brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek Tonko Obuljen prije nekoliko je dana na zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovan predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), a na upit novinara kako komentira taj 'mali skandal oko njegova imenovanja' u srijedu je rekla kako 'nema skandala', da je 'to radio i prije' te da je 'sve javno'

'On je prije radio taj posao, prijavio se na javni natječaj, mislim da je sve javno', odgovorila je Obuljen Koržinek na pitanje je li bila upoznata s činjenicom da se njezin brat prijavio za posao.

Komentirala je i je li bilo pametno da joj se brat, s obzirom na njezinu funkciju, prijavljuje za poziciju najmoćnije regulatorne agencije u zemlji.

  • +35
Nina Obuljen Koržinek Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Ne mogu ljudi prestati raditi svoje poslove zato što je netko na nekoj javnoj funkciji. Mislim da je važno da se gledaju kvalifikacije i da svatko na svom poslu odgovorno radi svoj posao. Ali sve je javno i sve je transparentno', ponovila je ministrica te dodala kako ni na koji način nije sudjelovala u donošenju odluke.