'MOSSADOV ŠPIJUN'

Saudijska Arabija 'uhitila' lešinara

07.01.2011 u 15:17

Bionic
Reading

Nakon što se tvrdilo da je Mossad u egipatske vode pustio bijelu psinu, sada je Saudijska Arabija 'uhitila' lešinara zbog sumnje u špijunažu za izraelsku obavještajnu agenciju

Ptica grabljivica, koju su očito označili istraživači sa Sveučilišta u Tel Avivu koji proučavaju migracijske obrasce, uhvaćena je u ruralnom dijelu saudijskog kraljevstva, koje je službeno još uvijek u ratu sa židovskom državom.

Ptica je imala odašiljač za globalno pozicioniranje i prsten s oznakom 'R65 - Sveučilište u Tel Avivu', što su Saudijci odmah percipirali kao sofisticiranu špijunsku opremu. Saudijski list Al-Weeam je pisao da su stanovnici područja na kojem je ptica uhvaćena ovaj pribor za praćenje nazvali 'cionističkom zavjerom', iako nije bilo službenih reakcija iz sigurnosnih službi kojima je ptica bila predana.

Prošlog mjeseca je guverner Južnog Sinaja opisao napade morskog psa u Sharm el-Sheiku kao mogući Mossadov plan da otjeraju posjetitelje iz Egipta u Izrael.

Morski pas, koji je napao četiri ruska turista i ubio stariju Njemicu, još uvijek nije uhvaćen.

Mossad je također bio optužen da putem komaraca širi zarazu HIV-om.

Paranoja među izraelskim neprijateljima i njegovim nominalnim prijateljima kao što je Egipat i ostale države koje su potpisale mirovni sporazum sa židovskom državom najčešće se opisuje kao 'hladni mir'.

Takva paranoja odražava se na izraelsku obavještajnu službu i nemogućnost obavještajnih organizacija u muslimanskom svijetu da se usklade. Prošli tjedan je Iranu obješen čovjek koji je optužen da je izraelski špijun. Libanon je optužio nekoliko svojih građana zbog špijuniranja za židovsku državu.

Vjeruje se da su izraelski špijuni odgovorni za ubojstvo navodnog Hamasovog trgovca oružjem u hotelu u Dubaiju prije godinu dana, kao i za ubojstvo vojnog zapovjednika Hezbollaha Imada Mughniyeha

Ne postoje dokazi da Mossad u svoje svrhe koristi životinje.