OTVARANJE DIONICE AUTOCESTE

Sanaderu za let do Splita unajmili slovenski avion

23.12.2008 u 08:16

Bionic
Reading

Na otvaranje dionice autoceste Šestanovac - Zagvozd - Ravče premijer Ivo Sanader i članovi njegova kabineta otputovali su unajmljenim avionom slovenske kompanije Linxair

Zrakoplov je u ponedjeljak ujutro sletio u splitsku zračnu luku Resnik, odakle su predstavnici Vlade službenim vozilima nastavili put prema Ravču. Na pisti oko zrakoplova nije bilo policajaca, a avion su smjestili izvan vidokruga glavne zgrade splitskog aerodroma, otkriva 24 sata. Posada zrakoplova je tamo čekala povratak putnika.

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun objasnio je da nisu mogli uzeti Vladin zrakoplov jer je predsjednik Stjepan Mesić njime otputovao u Siriju u posjet hrvatskim vojnicima.

'Sve što znam jest da su zrakoplov unajmile Hrvatske autoceste. A to što je unajmljen kod slovenske agencije samo dokazuje da Vlada odvaja politiku od gospodarstva, jer politika je za rješavanje problema, a gospodarstvo i ljudska dimenzija nešto su drugo', rekao je Mehun za 24 sata.

Iz Hrvatskih autocesta su poručili da je među nekoliko pristiglih ponuda unajmljivanje zrakoplova Linxaira, s cijenom od 4.500 eura (32.000 kuna), bilo najprihvatljivije.