PRESUŠIO IZVOR

Sanader zatražio isplatu saborske plaće

Bionic
Reading

Ivo Sanader je iz salzburškog pritvora poslao stručnim službama Hrvatskoga sabora zahtjev da mu se počne isplaćivati zastupnička plaća kao i zaostaci. Na to, naime, ima zakonsko pravo sve dok nije pravomoćno osuđen

Iako je svoj zastupnički mandat aktivirao lani u listopadu na što ga je, kako je rekao, natjerao nevjerojatan razvoj događaja, tada nije zatražio i saborsku plaću, piše Vjesnik

Na pitanje novinara na jednoj od svojih tada brojnih konferencija za medije od čega će živjeti, nabrojao je svoje suvlasništvo u nekoliko tvrtki te naknade koje dobiva kao autor i profesor i od kojih, objasnio je, sasvim 'ugodno živi'.

No, kad je u prosincu uhićen u Austriji i kad mu je zatim blokirana imovina, očekivalo se da će ubrzo zahtijevati i isplatu plaće jer, prema zakonu, bez obzira što je u austrijskom pritvoru, nema nikakve zapreke da ju zatraži i prima.

Sanader bi, piše Večernji list trebao dobiti već iduću plaću u iznosu od 16.000 kuna jer nije član niti jednog odbora ili radnog tijela u Saboru.