oštar demantij

Saborski zastupnici HDZ-a iz Splitsko-dalmatinske županije nazvali Bulja lažljivcem: To su političke igrice Mosta

23.11.2019 u 17:36

Bionic
Reading

Saborski zastupnici HDZ-a iz Splitsko-dalmatinske županije u subotu su demantirali da je bilo tko od njih glasovao protiv ulaganja u KBC Split, nazvavši to perfidnom laži, te dodavši da je u državnom proračunu za 2020. namijenjeno čak 80 milijuna kuna više za splitsku bolnicu u odnosu na ovu

Mostov Miro Bulj prije nekoliko dana ustvrdio je da su HDZ-ovi zastupnici iz Dalmacije odbili njegov prijedlog o povećanju ulaganja u splitsku bolnicu.

HDZ-ovi saborski zastupnici u priopćenju poslanom medijima podsjećaju da je "prije nešto manje od mjesec dana ministar Marko Pavić u Splitu potpisao ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za strateški projekt Regionalni transfuzijski centar KBC Split čija je vrijednost gotovo 54 milijuna kuna. U Splitsko-dalmatinskoj županiji je ugovoreno 3,5 milijardi kuna sredstava od čega se 1,5 milijardi provodi u Splitu. Iz državnog proračuna za 2020. godinu je namijenjeno čak 80 milijuna kuna više za splitsku bolnicu u odnosu na tekuću godinu, te dodatnih 50 milijuna za pripremu i provedbu investicijskih projekata", ističe se u priopćenju.

Dodaju da su u svrhu nabavljanja opreme osigurali nabavku novog ultrazvučnog uređaja, dok će Ministarstvo hrvatskih branitelja nabaviti još jedan.

"Vodeći se šizofrenom logikom Mosta koji isti taj proračun nije podržao, valja se zapitati tko je uistinu protiv KBC Split, a tko radi na kontinuiranom unaprjeđenju usluga na dobrobit svih naših građana. Političke igrice Mosta zakamuflirane u debelu oporbenu hladovinu, nisu i ne smiju biti relevantan razlog za obmanjivanje javnosti", stoji u priopćenju koje su potpisali Ante Sanader, Petar Škorić, Dragica Vranješ, Ante Bačić, Ivan Šipić i Ante Babić. Dodaju kako je riječ o 'jeftinom populizmu'.

HDZ-ovi saborski zastupnici u priopćenju su također podsjetili da je splitski KBC u posljednjih nekoliko godina ostvario snažan zamah ulaganja u brojne infrastrukturne projekte među kojima su adaptacija onkologije, sanacija starog rodilišta, objedinjenje hitnog prijema, regionalni transfuzijski centar, dnevna bolnica u Zagvozdu, te više od 300 novih djelatnika i 200 novih specijalizacija. Poboljšanja su se počela događati nakon što je tu bolnicu preuzeo sada već pokojni ravnatelj dr. Ive Jurić i njegovog tadašnji zamjenik, a sadašnji ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović, dodaju.