ŠTETA OD SNIJEGA

Sa zagrebačkih tramvaja otpalo stotinjak dijelova

16.01.2013 u 16:02

Bionic
Reading

Od glasnogovornika ZET-a Tomislava Jurića doznajemo kako je sa 142 zagrebačka niskopodna tramvaja, koji su stari tek koju godinu i koji su plaćeni oko dvije milijarde kuna, otpalo stotinjak branika i ostalih dijelova za vrijeme vožnje nakon rekordnih snježnih oborina u metropoli

Glasnogovornik Tomislav Jurić ističe da su jutros, kao i prethodnog dana, realizirani svi izlasci tramvaja i autobusa, pa i onih na brdskim linijama. 'Za zastoje niskopodnih tramvaja i probleme s otvaranjem vrata nisu krive mane koje su zanemarive, već snježni nanosi na kolniku', objasnio je Jurić.

'Problema je bilo prilikom dolaska vozila do rubnjaka, što nije problem tramvaja, nego snijega koji je uz granicu ulaska u vozilo, dakle vrata, i samog kolnika, odnosno nogostupa. Tako da ih ne možemo pripisati negativnoj strani zagrebačkog niskopodnog tramvaja', kazao nam je Jurić pak za Mediaservis.


Gradonačelnik Milan Bandić jučer je šefovima u ZET-u poručio da sakupljaju otpale dijelove s kolnika kako bi ih namontirali natrag na tramvaje. U protivnom će ih, rekao je, pokupiti 'naši prijatelji Romi', a ZET će čekati nove dijelove mjeseca dana pa će tramvaji voziti kao 'kuja bez repa', opisao je Bandić.