PIJAN OD RANOG JUTRA

Sa 3,26 promila bauljao cestom i završio u kanalu

02.12.2010 u 15:19

Bionic
Reading

S. E. iz Bukovlja kod Slavonskog Broda zasigurno je jedan od neslavnih alkoholnih rekordera. On je za upravljač svog Peugeota 306 sjeo s čak 3,26 promila alkohola u krvi. Neobično je i to što je 39-godišnji muškarac čaše i čašice raznog pića ispraznio već rano prijepodne te je tako već u 10 sati prouzročio i prometnu nesreću

U rukama totalno pijanog vozača i njegov je automobil, naravno, bauljao po cesti. Krećući se u cik-cak stilu Ulicom Stjepana Radića, automobil je u jednom trenutku s kolnika prešao na travnatu bankinu, nakon čega je sletio u odvodni kanal.

Nakon što se Peugeot zaustavio na boku, pijani je vozač izašao neozlijeđen te je ostavivši svoj auto u kanalu oteturao s mjesta nesreće. Policija je po autu oko 15.30 sati na kućnoj adresi pronašla pijanog vozača kojemu je tom prilikom u organizmu izmjereno čak 3,26 promila alkohola.

Kako doznajemo iz PU brodsko-posavske, protiv vozača slijede odgovarajuće prijave zbog počinjena tri prekršaja temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom prijeti mu novčana kazna od 1000 kuna, zbog bijega s mjesta nesreće platit će kaznu od 2000 do 5000 kuna, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola prijeti mu kazna od 5000 do 15.000 kuna ili 60 dana zatvora. Uz to će vrlo vjerojatno dobiti i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci.