SUD ODLUČIO

S obzirom da im račun više nije blokiran, obustavljen stečaj Sindikata mirovinskog osiguranja

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 08.05.2020 14:49
  • Objavljeno 08.05.2020 u 14:50
tportal

Izvor: Panthermedia / Profimedia / Autor: Sebastian Duda

Trgovački sud u Bjelovaru u petak je obustavio postupak za otvaranje stečaja nad Sindikatom zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju pokrenut ovog tjedna jer je već u četvrtak bila dostavljena potvrda da račun sindikata više nije blokiran te da je sposoban za plaćanje

Najnovije rješenje uslijedio je nakon što je Trgovački sud u Bjelovaru u ponedjeljak pokrenuo postupak za otvaranje stečaja zbog duga od gotovo 55.000 kuna i zakazao ročište za raspravu o uvjetima otvaranja stečaja za 16. rujna.

Otvaranje stečaja predložili su Zagrebački električni tramvaj (ZET) i Financijska agencija (Fina), navodeći kako je početkom svibnja taj sindikat imao neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 54.980 kuna.

Osim toga, u sudskom rješenju navodilo se da sindikat nema zaposlenih, a postupak utvrđivanja imovine tog dužnika trebala je utvrditi sada razriješena privremena stečajna upraviteljica Ivana Brebrić.

Skraćeni stečajni postupak nad sindikatom bio je pokrenut pa obustavljen i lani u proljeće, kada je ZET naveo da prema tom sindikatu ima tražbinu u iznosu od čak 1,29 milijuna kuna koja se temelji na presudi iz 2016.

Sud je lani u ožujku na temelju toga obustavio provedbu skraćenog stečaja te je kasnije donio rješenje o otvaranju redovnog stečajnog postupka.

Sindikat zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju osnovan je 1992. sa sjedištem u zagrebačkoj Mihanovićevoj ulici, a kao osoba za njegovo zastupanje u sudskim se odlukama navodi Marijan Prišlin.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!