helikopterska nesreća

Ruski milijarder poginuo kod Monaka pod sumnjivim okolnostima

29.11.2022 u 15:38

Bionic
Reading

Ruski milijarder Vjačaslav Taran poginuo je u misterioznim okolnostima nakon što se njegov helikopter srušio po lijepom vremenu u blizini Monaka, piše Daily Mail.

Poduzetnik je poginuo nakon što je helikopter pao u blizini ljetovališta Villefranche-sur-Mer nakon polijetanja iz Lausanne u Švicarskoj.

Taran je treći poduzetnik vezan za kriptovalute koji je neočekivano preminuo u posljednjih nekoliko tjedana, navodi britanski tabloid.

Budući da se nesreća u kojoj je poginuo Taran dogodila po lijepom, vedrom vremenu - i nakon što je drugi putnik navodno otkazao let u zadnji čas - misterij sada okružuje milijarderovu smrt, piše Daily Mail.

Taran koji je, suosnivač platforme za trgovanje i ulaganje Libertex i Forex Club, letio je iz Lausanne s iskusnim pilotom u jednomotornom helikopteru H130 kada se srušio oko 13 sati 25. studenog.

Poginuo je i 35-godišnji francuski pilot. Zamjenik javnog tužitelja u Nici, koji je posjetio mjesto događaja, rekao je da se ne može isključiti krivnja treće strane.

Još jedan neidentificirani putnik trebao se pridružiti Taranu na letu, ali su otkazali u zadnji tren, prema lokalnim medijima.

Taran - vrlo uspješan offshore stručnjak koji posljednjih deset godina živi u Monaku - ima troje djece sa suprugom Olgom, osnivačicom medija Hello Monaco.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN tvrdila je, bez navođenja dokaza, da je Taran 'kripto biznismen milijarder koji je vjerojatno povezan s ruskom vanjskom obavještajnom službom'.

U izvješću se navodi da je bio povezan s agencijom za inozemnu špijunažu SVR i da je odgovoran za 'pranje ruskih sredstava kroz sustav operacija kriptovaluta'.