zapadni balkan

Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju roaminga

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 23.04.2019 16:36
  • Objavljeno 23.04.2019 u 16:36
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Rusija i Srbija namjeravaju ukinuti međusobni roaming u prometu mobilnih operatera, objavili su u utorak beogradski mediji, pozivajući se na priopćenje ruske Federalne antimonopolske službe (FAS)

Prema navodima FAS-a, zamjenik šefa te službe Anatolij Golomolzin posjetio je Srbiju i sa šefom srbijanske agencije za telekomunikacije (RATEL) dogovorio početak zajedničkog rada na ukidanju roaminga.

"Postignut je dogovor o razmjeni materijala i informacija o pravilima nediskriminacijskog dostupa u telekomunikacijskim i poštanskim uslugama, kao i da se pristupi zajedničkom radu na ukidanju roaminga između Rusije i Srbije", navedeno je priopćenju ruske službe FAS.

U Beogradu je 4. travnja tijekom Digitalnog summita zapadnog Balkana, potpisan Regionalni sporazum o roamingu po kojem će cijene u prvoj fazi od 1. srpnja, biti smanjene za 27 posto, dok se od 1. srpnja 2021. očekuje potpuno ukidanje roaminga za zapadni Balkan.

Po tom sporazumu, cijene roaminga s Albanijom bit će umanjene za čak 85 posto, s obzirom da Albanija do sada nije bila dio sporazuma o prilagođavanju cijena roaminga koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!