AFERA KAMIONI

Rončeviću će suditi sutkinja iz afere Maestro

18.10.2009 u 08:42

Bionic
Reading

Suđenje bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću počet će sredinom sljedećeg mjeseca prema informacijama do kojih je došao dnevnik Nove TV

Sudit će mu sutkinja koja se proslavila u slučaju Veliki Maestro! Županijski sud u Zagrebu već se spremio za ovaj slučaj iako još nije dobio ni optužnicu.

Najveća sudnica zagrebačkog Županijskog suda spremna je za još jedan intrigantan slučaj. Kada se kamere upale, a polovicom studenog sjednu na optuženičku klupu nekad bliski suradnici Berislav Rončević i Ivo Bačić, naći će se pred sutkinjom Ivanom Kršul. Osuđivala je novinare, vodila brojna suđenja zbog malverzacija, no predsjednicu sudskog vijeća na naslovnice je dovela akcija Maestro i korupcijski skandal u Fondu za privatizaciju.

Zatvorskom kaznom slomila je Josipa Matanovića koji je osuđen na 11 godina. Optužnica za spornu kupnju 39 vojnih kamiona ispisana je. No 50-ak stranica opširnog i javnosti nepoznatog štiva na Zrinjevac bi trebalo stići nakon vikenda. Za to vrijeme, sve se glasnije šapuće da su HDZ-ovci Rončevića žrtvovali i da mu polako okreću leđa iako je za kriminal vrh stranke morao znati.