SUĐENJE ZA FIMI MEDIJU

Robert Ježić svjedočio kako je kupio BMW za Ivu Sanadera

12.09.2017 u 10:35

Bionic
Reading

U nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media svjedočio je Robert Ježić, nekadašnji vlasnik Diokija, koji je opisao kako je kupio BMW za Ivu Sanadera.

Ježić ostao je kod iskaza koji je dao na prvom suđenju kada je opisao kako ga je Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a zamolio da kupi BMW za Sanadera.

"Barišić me zamolio da bi bilo dobro da se ta uplata izvrši iz inozemstva, a Sanader je to u nekoliko navrata potvrdio. Od Barišića sam primio 300.000 eura i uplatio sam ga na račun koji sam dobio od gospodina Tomića (uvoznik BMW-a za Hrvatsku) u Njemačkoj, te je vozilo nakon toga bilo isporučeno", kazao je Ježić, prenosi Dnevnik.hr njegove riječi.

Kazao je i da htjelo se da ne bude javno pa je to bio vjerojatni motiv da se izvrši ta uplata iz inozemstva.

'I Tomić i Barišić i Sanader inzistirali da to tako bude. Rekao da gospodin Sanader ima brata, da to tako riješimo, ali je rezolutno odbijeno. Sanader je prilično rezolutno inzistirao da se to ovako napravi, razgovarali smo u stranačkim prostorijama. Barišić mi je predao taj novac, došao je s kuvertama.

  • +2
Svjedočenjem Roberta Ježića nastavljeno suđenje za aferu Fimi media Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Odvjetnik mi je rekao da isplata te vrste nije problematična i tako smo napravili. S računa svoje tvrtke u Švicarskoj sam izvršio plaćanje. Od gospodina Tomića sam dobio fakturu, a novac koji sam primio od Barišića je iznosio koliko i faktura", detaljno je Ježić pojasnio kako je izgledala kupovina automobila za bivšeg premijera.