OKO 19H PREMIJEROVA IZJAVA

Rekonstrukcija Vlade: Uskoro doznajemo hoće li biti promjena u dva ministarstva, Paladina i Tramišak sazvali konferenciju

11.01.2023 u 18:07

Bionic
Reading

Nakon konzultacija održanih u srijedu u Vladi, premijer Andrej Plenković će oko 19 sati objaviti hoće li predložiti nove ministre u dva resora, prema neslužbenim informacijama Mirjanu Čagalj za resor graditeljstva te Šimu Erlića za resor regionalnog razvoja i fondova EU

U Banski dvorima danas je, nakon najave Plenkovića da će doći do promjena u Vladi, održan sastanak stranaka vladajuće koalicije na kojem je, prema neslužbenim informacijama, premijer predstavio Čagalj i Erlića te dobio potporu partnera za smjenu aktualnog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine i ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak.

Čagalj bi u Vladu došla iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), a Erlić je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Aktualni ministri graditeljstva Paladina i Tramišak najavili su da će u Ministarstvu dati izjavu za novinare večeras, po završetku konferencije za novinare premijera Plenkovića.

Međutim moglo bi doći do preokreta jer, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Paladinu bi trebao zamijeniti HDZ-ov šef kluba zastupnika u saboru Branko Bačić.

O odlasku Paladine počelo se nagađati krajem prošle godine nakon što je i Plenković u emisiji 'A sada Vlada' rekao da obnova 'ide nestvarno sporo', upitan o procesu kojim je javnost jako nezadovoljna.

O odlasku Tramišak govorilo se i prošle godine nakon izbijanja afere koju je Plenković opisao kao 'ekstremno bizarnu' jer je Tramišak izjavila medijima kako je primala prijetnje zbog odluke da neće produljiti jedan ugovor o dogradnji softvera, no o tome nije prethodno obavijestila premijera. Do smjene tada nije došlo jer se protivio osječko-baranjski župan Ivan Anušić.