predsjednikova 'bomba'

Reakcije na Milanovića - Glavašević: 'Plenković je gotov', Opara: 'Sprdnja'

15.03.2024 u 17:00

Bionic
Reading

Nedugo nakon bombastične objave predsjednika RH Zorana Milanovića da će ići na izbore na listi SDP-a i biti njihov premijerski kandidat počele su se nizati reakcije na tu najavu

Bojan Glavašević, dosadašnji nezavisni zatupnik koji na izbore ide na listi SDP-a, nije skrivao oduševljenje.

'Andrej Plenković je gotov.', napisao je u kratkoj objavi na društvenoj mreži X.

  • +15
Izvanredna presica: Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Bivša predsjednica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor također je napisala kratku objavu na X-u.

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot za N1 je rekao da je Milanovićeva najava veliko iznenađenje za sve.

'Ovo je jedan presedan i situacija koju nikada nismo vidjeli u povijesti. Ovo će promijeniti igru i biti će nova situacija. Iako je neočekivana situacija, mi u Mostu smo spremni na to jer se na neki način ponavlja 2015.', rekao je Troskot.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Na Facebooku je reagirao i HDZ-ov bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara:

'Ono kad vratar u 90toj minuti ode u pokušaj napada spasit izgubljenu utakmicu i pritom ostavi prazan gol. Može nekome ovo biti zabavno ali ovo je opasno i jako loše. Ovo je sprdnja s institutom Predsjednika države, sprdnja s Ustavom i ustavnim poretkom. U konačnici, vrijeđanje birača koji su mu dali mandat. Trebalo ga je poslušati i ukinuti izravni izbor predsjednika države te ga birati u Saboru dvotrećinskom većinom. Jutros sam ovdje objavio priču o Brutu koji je na današnji dan 44.g pr.Kr. ubio Cezara čime je ušao u povijest. Usporedio sam ga s Herostratom- govedarom koji je, da bi sebi osigurao mjesto u povijesti, spalio Hram. Nisam ni sanjao da imamo Herostrata. Ovo je herostratska gesta. Uspio je u nakani biti u prvome planu, biti važan, biti zapamćen. I biti će. Kao Herostrat', napisao je Opara.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poslao je priopćenje:

''Današnja objava predsjednika Zorana Milanovića o njegovom izravnom uključivanju u utrku za predstojeće parlamentarne izbore, moram reći nije me posve iznenadila i naravno da se stvari stubokom mijenjaju nakon današnje objave i da u ovoj kampanji više ništa neće biti isto. Po završetku dana, sjest ćemo unutar Domovinskog pokreta i pomno ćemo promotriti refleksije ovakve odluke te ćemo se znat postaviti prema njima. Međutim, ono što je neupitno jest da ostajemo pri svome stavu da korumpiranu Vladu Andreja Plenkovića pod hitno trebamo mijenjati i zamijeniti, ali uz to vodeći mudru politiku skrbi o vitalnim nacionalnim interesima'', poručio je Penava te zaključio: ''Jednostavno rečeno, razlika između Sandre Benčić, kao premijerke i Andreja Plenkovića je po nizu politika istovjetna - od ilegalnih migracija do rodne ideologije i jasno je da ne predstavljaju duh, tradiciju i kulturu hrvatskog naroda. U tom duhu ćemo nastaviti djelovati unutar Domovinskog pokreta te formirati Vladu koja će skrbiti o vitalnim nacionalnim interesima hrvatskog naroda i svih građana koji žive u Republici Hrvatskoj''.