proziva odgovorne

Ranko Ostojić: Zahvat koji je korišten pri uhićenju na Trnju zove se koljenica i zabranjen je prije dvije godine

29.07.2020 u 21:17

Bionic
Reading

Mnogo se bure u javnosti posljednjih dana podignulo oko uhićenja Tihomira Blagusa, čovjeka koji je za vrijeme nevremena, u subotu, što je uzrokovalo poplavu u nekim dijelovima grada, provalio u objekt Hrvatskih voda i otvorio odvodni kanal prema Savi pa se voda povukla iz Trnja. Blagus je kasnije uhićen jer je ometao policijski očevid

Policija je poslije opravdala postupanje svojih djelatnika, a upozorili su i da je svako snimanje policajaca prilikom intervencije nezakonito, što je stav koji je također podijelio javnost.

U cijelu priču se na Twitteru uključio i SDP-ovac Ranko Ostojić, nekadašnji ministar unutarnjih poslova pa njegove riječi imaju težinu. Ostojić je postupanje policajaca protiv Blagusa, ali i u još jednom nedavnom slučaju u Hrvatskoj, usporedio sa slučajem smrti Georgea Floyda u SAD-a zbog čega su u toj zemlji izbili nemiri.

'Zahvat koji vidite na slikama zove se 'koljenica', oblik je fizičke prisile zabranjen u policijskom postupanju nakon tragične smrti mladića pri spriječavanju bijega na splitskom Spinutu prije dvije godine. Dakle - ZABRANJEN JE! Gospodine Božinoviću što imate reći na to? Valjda ste čuli za ljudska prava', napisao je Ostojić na društvenoj mreži.