štrajk traje

Radnici žestoko reagirali na izjave šefa Čistoće: Ovo je naša plaća, ni blizu onoga što tvrdi

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 25.01.2023 10:03
  • Objavljeno 25.01.2023 u 10:03
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Štrajk radnika zagrebačke Čistoće nastavljen je u srijedu, treći dan, radnici traže povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače Čistoće, a dok to Uprava Zagrebačkog holdinga ne prihvati, neće se vratiti na posao i odvozit otpad u gradu

Davor Vić, voditelj podružnice Čistoća Zagrebačkog Holdinga, gostujući u 'Otvorenom' na HRT-u otkrio je koliko iznose prosječne plaće komunalnih radnika i vozača kamiona, a sve nakon prosvjeda radnika koji se odbijaju vratiti na ulice i obavljati posao dok im se ne ispune zahtjevi.

'Radnici su već u siječnju dobili povećanje. 990 eura je prosjek za komunalnog radnika, a 1240 eura za vozača', rekao je sinoć Vić.

Dnevnik Nove TV na uvid je dobio jedan ispis plaće. Neto primanja na kraju mjeseca za ovog djelatnika iznose 5207,29 kn. U to su uključeni i rad subotom, rad u trećoj smjeni, dodatak za radni staž, naknada za teške uvjete rada, za prekovremeni...

  • +4
  • +1

Čistoća

Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Ovisno o tim dodacima, plaća se od radnika do radnika razlikuje.

Nakon trećeg dana štrajka grad grca u smeću. Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je konferenciju za medije u 10 sati. 

odbijaju izaći na teren

[FOTO] Pogledajte kako izgleda Zagreb trećeg dana štrajka radnika Čistoće, smeće se nezaustavljivo gomila

Pogledaj galeriju
18