NEISPLATA PLAĆA

Radnice Sloge otišle u štrajk

09.06.2014 u 19:26

Bionic
Reading

Zbog neisplate plaća za travanj radnice Industrije modne konfekcije "Sloga" danas su obustavile rad, a od 200-ak zaposlenih njih dvije trećine je u štrajku

Modna konfekcija Sloga već je dvije godine u stečaju, a većinski vlasnik te požeške tvrtke je država.

"Posla nikada nije bilo više pa ni dogovorene cijene za lon-poslove nisu loše, no na žalost zbog niske se produktivnosti i po dva mjeseca skuplja novac za isplatu plaća", kaže stečajni upravitelj Sloge Milan Nakić.

Navodi kako je ovoga tjedna zaposlenicima trebao biti isplaćen jedan dio, a idućega tjedna i drugi dio plaće koje su u Slogi minimalne. Boljoj situaciji svakako neće pridonijeti ni novonastalo stanje. Niska je produktivnost i sve ono što se napravi i fakturira te naplati nije dovoljno za tekuće rashode poslovanja i isplatu plaća i zato one kasne, pojasnio je Nakić, dodajući da je sada sve u rukama zaposlenih koji će odlučiti što će dalje biti s proizvodnjom.

"Štrajk nije najavljen i ovakvim je nesavjesnim postupanjem nanijeta šteta tvrtki. Ukoliko se ne nastavi s radom ja ću kao stečajni upravitelj biti prisiljen obustaviti poslovanje jer novca da danas isplatim tražene plaće nemam", rekao je.

Kaže kako je na sastanku s radnicima pokušao pojasniti da plaće nema ako nema dovoljnog broja proizvedenih komada robe, a sve što se proizvede i naplati se. Nakić vjeruje da će radnice Sloge sutra ipak nastaviti s radom.