smijenjeni savjetnik

Radeljić: Nije istina da sam predsjednicu nagovarao da preuzme HDZ i Vladu, to je fake news

24.12.2018 u 11:34

Bionic
Reading

U slučaju smjene predsjedničina savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića, u kojem nije do kraja razjašnjeno koji je razlog tog poteza Kolinde Grabar Kitarović, nastavljaju se svakodnevne izmjene optužbi, a u medijima se pojavljuju razne informacije

Tako je tjednik Nacional objavio da je Radeljić u dva navrata pokušao uvjeriti predsjednicu RH da odstupi s dužnosti te pokuša preuzeti HDZ i postati premijerka, a s ciljem da on sam postane potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. Nakon što mu je predsjednica najavila smjenu, piše Nacional, on je to htio osujetiti prijetnjama predsjednici, zbog čega se u sve morala umiješati i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA).

Na tvrdnje iz tog tjednika u ponedjeljak je reagirao i sam Radeljić te je za N1 izjavio kako je priča oko planiranja državnog udara fake news s ciljem da ga se kompromitira.

'Ja sam sve što sam imao napisao u priopćenju i objasnio okolnosti pod kojima sam smijenjen. Razlog zbog kojeg u Nacionalu objavljuju takve neistine potražite u njihovim ugovorima s različitim poduzećima i institucijama', rekao je Radeljić za N1.

  • +11
Mate Radeljić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL