ZAPLJENA DROGE I ORUŽJA

Puljanin u podrumu uzgojio 79 stabljika konoplje

06.03.2014 u 17:29

Bionic
Reading

U podrumskim prostorijama 23-godišnjeg Puljanina policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske pronašli su 79 stabljika indijske konoplje, zasađenih u PVC kante, od kojih je većina bila spremna za branje

Puljanin je, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare načelnika Sektora kriminalističke policije Enesa Bećića, uhićen 4. ožujka oko 15 sati, ispred stana u Koparskoj ulici. Pretragom stana pronađeno je i više paketa sušene marihuane, spremne za daljnju prodaju, ukupne težine oko 231 grama te više tisuća kuna, za koje se smatra da su pribavljeni prodajom droge. Osim droge, policija je pronašla i preciznu digitalnu vagu, automatsku pušku sa spremnikom, 106 komada streljiva, 135 grama baruta, vježbovni detonator i vježbovnu bombu.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u priručnom laboratoriju ne samo uzgajao indijsku konoplju, nego ju je potom pakirao u manja pakiranja i prodavao na području Pule i okolice. Vrijednost zaplijenjene droge, prema procjeni, na tržištu bi bila oko 30 tisuća kuna.

Puljanin je još tijekom prosinca prošle godine podrumske prostorije stana u Koparskoj ulici 'preuredio' za uzgoj indijske konoplje, tako što je uklonio dio betonske ploče kako bi visinu podruma prilagodio rastu biljaka, a ulaz u podrum omogućio je kroz jednu od soba u stanu, prosijecanjem druge betonske ploče. U podrumski laboratorij doveo je i električnu energiju za potrebnu svjetlost biljkama, a improviziranim cijevima i ventilatorima osigurao je izmjenu zraka, što pospješuje rast.

Zbog sumnje na kaznena djela: neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, Puljanin je jučer u poslijepodnevnim satima predan u pritvorsku jedinicu PU istarske.