nadaju se boljim danima

Prvi talijanski kruzer nakon korone isplovio iz Genove

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 16.08.2020 23:34
  • Objavljeno 16.08.2020 u 23:34
Arhivska fotografija/Kruzer MSC Grandiosa 2019. u Rotterdamu

Arhivska fotografija/Kruzer MSC Grandiosa 2019. u Rotterdamu

Izvor: EPA / Autor: ROBIN UTRECHT

Prvi talijanski kruzer nakon završetka karantene isplovio je u nedjelju navečer iz Genove, dok se kompanije nadaju boljim danima nakon prekida krstarenja tijekom epidemije koronavirusa

Kruzer MSC Grandiosa, dio MSC Crociere, isplovio je iz luke u Genovi s oko 2500 putnika. To putovanje je test s velikim ulogom za sektor krstarenja, na mediteranskom tržištu kao i izvan njega. Tijekom sedmodnevnog putovanja brod će pristati u luke Civitavecchia, blizu Rima, u Napulju, Palermu i La Valetti na Malti. Konkurentska kompanija MSC Crociere - Costa Crociere - do rujna je odgodila ponovno pokretanje krstarenja.

"Putovanje predstavlja opipljiv znak povratka za jedan od temeljenih gospodarskih sektora našeg grada", izjavio je gradonačelnik Genove Marco Bucci. Prošle godine je više od dva milijuna turista krenulo na krstarenja iz glavnog grada Ligurije. Svjetske javnozdravstvene vlasti ranije su kritizirale sporu reakciju kompanija za krstarenja na širenje virusa, prije potpunog zaustavljanja kruzera u ožujku.

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins, na kruzerima MSC Crociere bilo je 3047 oboljelih i 73 umrlih. Ta kompanija tvrdi da njezin novi sigurnosni protokol daleko nadilazi nacionalni i standarde tog sektora. Na terminalu prije ukrcaja, putnici i članovi posade testiraju se na covid-19, a tjelesna temperatura kontrolira im se svakog dana.