žestok napad

Prorektor Sveučilišta nasrnuo na ministricu Divjak: Nećete još dugo!

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 01.03.2018 20:42
  • Objavljeno 01.03.2018 u 20:40
Miljenko Šimpraga

Miljenko Šimpraga

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic

Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga, komentirao je Facebook status državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičića vezan uz današnji prosvjed učitelja riječima: 'Srećom po sve nas u sustavu nećete još dugo'

Državni tajnik Antičić podijelio je status ministrice Blaženke Divjak vezan uz prosvjed učitelja na kojem je sudjelovala. Ministrica je u njemu komentirala da se neće skrivati, već da će razgovarati s učiteljima i demantirati sve netočne navode sindikata.

Poruku prorektora 'nećete još dugo' u Ministarstvu su protumačili kao prijetnju ministrici obrazovanja, javlja Jutarnji list. 

Šimpraga je za Jutarnji prokomentirao status: 'O temi sam se osvrnuo kao privatna osoba, ne kao prorektor. Facebook komentar je privatne naravi, ništa za javnost i ništa posebno. Komentara dalje nemam'.

Njegov Facebook komentar dobio je dvije sarkastične reakcije državnog tajnika Antičića.

Prva glasi: - Lijepo je imati podršku podršku za reforme, a druga je bila rječitija, pa Antičić kaže: - Dakle, uz ovakvu jasnu i nadasve pristojnu podršku od strane prorektora Zagrebačkog sveučilišta, MZO sigurno neće imati problema u svom planu da izbavi hrvatsko obrazovanje i znanost iz 19. u 21. stoljeće.

Jutarnji piše kako reizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras više ne računa na aktualnog prorektora Miljenka Šimpragu, što on komentira: 'Sve će biti jasno kada rektor objavi svoje nove prorektore.'

  • +20
  • +17

Blaženka Divjak

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!