SLAVONSKI BROD

Profesor curice snimao dok su se presvlačile?

02.03.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Policija je nakon pretrage stana i školskog ureda na njegovu računalu pronašla materijale pedofilskog sadržaja, no nije poznato nalaze li se na tim materijalima i snimke iz školske svlačionice

Iako su protekla tri dana od uhićenja 49-godišnjeg profesora hrvatskog jezika osumnjičenog za pedofiliju , stanovnici Slavonskog Broda i dalje su šokirani.Riječ je o osobi koja je osim po svom prosvjetnom radu, poznata kao aktivan sudionik brojnih kulturnih manifestacija u Gradu i Županiji. Profesor je bio angažiran u brojnim aktivnostima koji potiču i promiču kulturni razvoj djece pa je stoga iznenađenje među Brođanima još veće. Iznenađen je bio i ravnatelj škole u kojoj je profesor zaposlen, koji je medijima rekao da su svi u školi šokirani, ali i zbunjeni, piše Jutarnji list

- Riječ je o kolegi koji je više od 20 godina dio ovog kolektiva i naravno da nas je to sve iznenadilo. Sve do sada nije bila upućena niti jedna jedina primjedba koja bi se odnosila na njegov rad. Dapače, uglavnom su ga hvalili i isticali kao primjer, a za svoj je rad dobio i Nagradu grada Slavonskog Broda. Stoga je prirodno da smo šokirani, ali i zbunjeni - rekao je ravnatelj, kojemu je ovih dana prioritet zaštititi djecu od svih vanjskih utjecaja.

- Kontaktirali smo sve mjerodavne institucije i postupamo u skladu sa zakonima i protokolom, angažiran je i stručni psihološki tim, a sva djeca normalno pohađaju nastavu - izjavio je ravnatelj, koji je sukladno zakonskoj proceduri nastavnika suspendirao do okončanja postupka.

Profesoru, pak, Županijski sud u Slavonskom Brodu odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i on je već u kaznionici Požega. Sve su pokrenuli roditelji učenika koji su slučaj prijavili policiji. Pri tome su izbjegli školu tako da ondje nitko nije znao da im je kolega prijavljen sve dok nije uhićen.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o sedam djevojčica u dobi od 11 do 13 godina, a profesor se sumnjiči zbog spolnog zlostavljanja. Iz DORH-a i policije gotovo je nemoguće dobiti više informacija s obzirom na to da je riječ o djeci, no u prigradskom naselju gdje je smještena škola u kojoj radi osumnjičeni, govori se da je profesor navodno u školskoj zgradi, odnosno u svlačionici, instalirao kameru kojom je snimao djevojčice kad su se presvlačile. Policija je nakon pretrage njegova stana i školskog ureda na računalu pronašla materijale pedofilskog sadržaja, no nije poznato jesu li na tim materijalima i snimke iz školske svlačionice.
Brođani u šoku

Istraga je u tijeku, a nakon što se ispitaju svi svjedoci, odlučit će se ima li elemenata za podizanje optužnice. Za to vrijeme u Slavonskom Brodu rijetko tko želi pričati o tom događaju.