U TARU KOD POREČA

Prodao kampere ostavljene mu na čuvanje!

02.09.2013 u 16:35

Bionic
Reading

Nakon što su došavši na ljetovanje utvrdili da su im kamperi, ostavljeni u tarskom depou nedaleko Poreča – netragom nestali, desetak ogorčenih stranaca prijavilo je policiji 37-godišnjeg vlasnika depoa, sumnjajući da ih je prodao bez njihova znanja.

Također, 'poduzetni' vlasnik depoa prevario je i dvoje starijih Talijana tako što ih je uvjerio da će njihove kampere uspješnije prodati, no novac im nikad nije uplatio, a za nekoliko tisuća kuna oštetio je i jednog Švicarca 'počistivši' kamper ostavljen mu na čuvanje.

Naime, porečka policija je zaprimila prijave osmero oštećenih stranaca, koji su prošle godine, nakon završetka turističke sezone, ostavili svoje kamp prikolice na čuvanju u kamp depou na području Tara, a za koje im je 37-godišnji vlasnik depoa rekao da su ukradene ili, pak, da su nestale. Budući su stranci posumnjali da je 37-godišnjak prodao kamp prikolice bez njihova znanja, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili da se radi o prijevari te da je na taj način oštetio, svakog za nekoliko desetaka tisuća kuna, četvero Nijemaca, dvoje Austrijanaca i dvoje Nizozemaca.

U daljnjem istraživanju, utvrđeno je kako je 37-godišnjak prevario još tri strana državljana pa je tako prošle godine, na kraju ljetovanja, prodao kamp prikolicu 68-godišnjoj državljanki Italije, koja ju je ostavila na čuvanju u tarskom depou. Nakon što je u svibnju došla u Hrvatsku, ženi je 37-godišnjak rekao da je stari vlasnik došao po kamp prikolicu te da će joj on nadoknaditi štetu. Obzirom to nije učinio, 68-godišnjakinja je prijavila muškarca za prijevaru. Isto tako, 37-godišnjak je dogovorio sa 65-godišnjim državljaninom Italije da će prodati kamp prikolicu, no nakon što je prodaju realizirao, novac Talijanu nije nikada uplatio, a za nekoliko tisuća kuna oštetio je i 78-godišnjeg državljanina Švicarske iz čije je kamp prikolice ukrao različite predmete, za koje je, po dolasku Švicarca u Hrvatsku, optužio nepoznate počinitelje!

Po završetku istraživanja, vlasnik depoa predan je u pritvorsku jedinicu PU istarske.