KANCELAR POREČKE BISKUPIJE

'Prodali smo zemlju za golf radi ulaganja u mlade'

ilija jakovljević kancelar porečka biskupija

ilija jakovljević kancelar porečka biskupija

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić/PIXSELL

Dok dio javnosti smatra da se Porečko-pulska biskupija nije smjela upustiti u prodaju imovine u Dajli, kancelar Ilija Jakovljević veli da je to učinjeno s najboljom namjerom. Naime, prema riječima kancelara, u Biskupiji su smatrali da je najisplativije ulaganje u mladost

'Povrat je započet radi renoviranja Pazinskog kolegija', kaže kancelar Ilija Jakovljević. Kako veli, odvjetniku Škarici 2003. godine prodana je tvrtka s oko 80 hektara zemljišta Fratarske šume na području Brtonigle da bi se osigurala potpuna infrastruktura Pazinskog kolegija, pa je tim novcem građen đački dom, pastoralni centar u Puli i nova župa. Osim toga, otvorena je komuna za liječenje ovisnika u Novigradu.

'Naglasak je bio da se ulaže tamo gdje je najpotrebnije, a mi vjerujemo da je to ulaganje u mlade', ističe kancelar Jakovljević. Pojašnjava da je danas sporna imovina vraćena Porečko-pulskoj biskupiji na temelju civilne sudske presude u Bujama, prema kojoj je pravni slijednik bivših talijanskih benediktinaca župa Dajla, odnosno da u oporuci grofa Grisoni stoji da nemaju nikakva prava na tu imovinu ako napuste Dajlu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi