ZAVRŠIO JE OČEVID

Uhićen vozač kamiona koji je izazvao tragičnu nesreću kod Novske

07.06.2019 u 19:35

Bionic
Reading

Vozač kamiona koji je izazvao nesreću na odmorištu autoceste između Novske i Okučana u kojoj su poginule dvije 14-godišnje djevojke u 17 sati je uhićen

Pomoćnik načelnika Kutine Žarko Stojisavljević, koji rukovodi slučajem, za RTL je rekao kako je vozač u 17 sati uhićen te se nalazi u prostorijama Postaje prometne policije Kutina gdje se provodi ispitivanje.

'Naše pravo je zadržati ga 24 sata, a nakon toga ćemo predati pritvorskom nadzorniku. Tijekom očevida izvršeno je alkotestiranje, test je pokazao kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola', rekao je Stojisavljević.

Dodao je kako je očevid završen, no u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se pokušati utvrditi razlozi ove nesreće.

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Sisku, Mario Miletić za N1 je komentirao očevid stravične nesreće u kojoj su dvije djevojčice poginule, a dvije žene su ozlijeđene.

'Prema dosadašnjem trajanju očevida utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo na način da je vozač teretnog vozila iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, nakon čega je nastavio kretanje kroz prostor benzinske postaje i odmorišta do čega je došlo do naleta na pješake', rekao je Miletić.

  • +22
Nesreća na odmorištu kod Novske Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Tehničke službe počistile su nakon nesreće i odmorište je ponovno pušteno u promet. Kasno popodne kamion koji je prouzročio nesreću s livade je specijalnim vozilom izvučen do ruba parkinga.

'Izvršit ćemo daljnje provjere, što se tiče tehničke ispravnosti i daljnja ispitivanja o ispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje', rekao je Žarko Stojisavljević za RTL.

Sutra u 17 ističe rok policiji kada će vozač biti predan pritvorskom nadzorniku.

Do nesreće je došlo u 9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca.- U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju. Zbog ovog tragičnog događaja 10. lipnja 2019. proglašen je Danom žalosti u Osječko-baranjskoj županiji.

U nesreći su ozlijeđene i dvije djevojke u dobi od 25 i 26 godina. Nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog automobila.

Voditelj odjela kirurgije u bolnici u Novoj Gradiški dr. Vedran Gajski rekao je za N1 kako je jedna od dvije ozlijeđene ženske osobe u teškom stanju. Morali su je reanimirati, a zbog za život opasnih ozljeda glave koje zahtjevaju tretman neurokirurga ona je prebačena u bolnicu u Slavonski Brod. Uz to, zadobila je i teške ozljede prsnog koša i trbuha.

Druga ženska osoba koja je ozlijeđena ima teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti.