pomoć učenicima i roditeljima

Ministrica Divjak: Krizni tim za psihološku pomoć upućen je u Osnovnu školu Dalj

07.06.2019 u 13:54

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u petak je izrazila sućut obiteljima učenika osnovne škole iz Dalja stradalih u tragičnoj prometnoj nesreći na odmorištu autoceste između Novske i Okučana

Dvoje djece poginulo je u nesreći koja se oko 10 sati dogodila na autocesti kod Novske kada je na grupu na odmorištu naletio kamion.

"U dogovoru s ravnateljem škole, krizni tim Ministarstva znanosti i obrazovanja za pružanje psihološke podrške upućen je u Osnovnu školu Dalj, kako bi se svim učenicima i njihovim roditeljima pružila adekvatna pomoć.

U kontaktu sam s Ministarstvom unutarnjih poslova i ministrom Davorom Božinovićem. Moj tim intenzivno prati situaciju", priopćila je ministrica koja je uz sućut obiteljima poginulih zaželjela i brz oporavak učenicima koji su ozlijeđeni.

Policija je ranije izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije ženske osobe koje imaju teške ozljede. Jedna od ozlijeđenih nalazi se u šok sobi, dok je druga van životne opasnosti.

  • +8
Nesreća na odmorištu kod Novske Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Mediji navode da se nesreća dogodila kada je kamion, bez kočenja ušao u odmorište u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat, no točak uzrok nesreće bit će poznat nakon očevida.

Sućut obiteljima stradalih izrazile su i Hrvatske autoceste.

  • +5
Kamion naletio na ljude na odmorištu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Radio Nova Gradiška