briga za zdravlje ili nešto drugo

Prisilna hospitalizacija Predraga Raosa uznemirila je hrvatsku javnost, u cijeloj priči mnogo je upitnika

03.09.2022 u 19:22

Bionic
Reading

Zdravstveno stanje književnika i prevoditelja Predraga Raosa je bolje, stabiliziralo se, ali još je vrlo ozbiljno. U splitski KBC je doveden u vrlo lošem stanju, s teškom anemijom, kojoj se još ne zna uzrok.

Prisilna hospitalizacija književnika Predraga Raosa, o kojoj je javnost obavijestila pjesnikinja Dorta Jagić, uznemirila je njegove prijatelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost, osobito nakon što je objavljena njegova izjava kako sumnja da mu se cijeli slučaj namješta i to zbog imovine, piše Večernji.hr. Više smo pokušali doznati u Hvaru, gdje Raos živi posljednjih godina i odakle su ga prisilno odveli.

'Moguće je da se netko želi dokopati njegove kuće. Predrag Raos je, bez obzira na godine i osamljenički život kojim živi, čovjek britke pameti i ako on to kaže, onda je i meni sumnjivo. Grozan je način kako su ga odveli protiv njegove volje, nosili su ga, ali moram vam reći da se stvarno nešto moralo poduzeti. On živi zatvoren u kući otkako je počela korona, ne izlazi i nikoga ne pušta unutra. Nije lipo reć, ali oko kuće mu je sve puno smeća i smrdi', ispričali su Hvarani koje za Večernji.hr. Dodaju da je on genijalac, a genijalci su često 'na svoju ruku'.

Raosova bliska prijateljica Sunčica Uhitil čula se s Raosom i potvrdila Večernjem listu je kako je imao tešku anemiju kada je došao u bolnicu, ali je sada dobro.

Pobjasnila kako joj je Predrag kazao da je sve to organizirao jedan znanac, koji se predstavio kao njegov rođak i dobar prijatelj te naveo socijalnu službu da mu s vatrogascima i policijom doslovno provale u dom. 'Navodno je o svemu obavijestio odvjetnike, a i ja sam kontaktirala pučku pravobraniteljicu i upozorila kako postoji mogućnost da taj takozvani dušebrižnik manipulira situacijom ne bi li ga prikazao kao neuračunljivu osobu i dokopao se njegove imovine', rekla im je zabrinuta Sunčica Uhitil.

Nevjerojatno je i sramotno, dodala je, što su ga na silu, vezanog i nemoćnog, odveli u bolnicu, a on je cijelo vrijeme, a i sada, potpuno priseban. Koliko će još dugo Predrag Raos morati ostati u bolnici, ne zna se.