DRAMA U DRUŠTVU PISACA

Predrag Raos pošpricao pisce suzavcem, pokupila ga policija

28.11.2013 u 18:12

  • +19

Hrvatsko društvo pisaca

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

Pisac Predrag Raos danas je oko podneva zaustavio konferenciju za novinare u Hrvatskom društvu pisaca koju je to društvo zajedno s hrvatskim P.E.N. centrom najavilo na temu referenduma o braku, kako bi objavilo svoje PROTIV

Iz Policijske uprave zagrebačke za sada nam nisu mogli dati podrobnije informacije. Rekli su samo da je jedna osoba dovedena u službene prostorije zagrebačke policije nakon što je tražena intervencija.

Predrag Raos zatražio je da ga se sasluša i rekao da strukovno udruženje 'ne smije širiti nikakve vjerske ili ideološke poruke ni pedersku propagandu'. Nizom psovki i uvreda obratio se okupljenima, među kojima su bili predsjednica P.E.N.-a Nadežda Čačinović, predsjednik HDP-a Nikola Petković, pisac Velimir Visković, Mani Gotovac, Damir Karakaš, Predrag Matvejević, Zoran Ferić i drugi.

Predsjednik HDP-a Nikola Petković pokušavao je zaustaviti Raosa, na što je ovaj rekao da to smatra fizičkim napadom te je izvadio suzavac i pošpricao predsjednika Društva Petkovića te tajnicu. Uskoro je došla hitna pomoć i policija koja je odvela Predraga Raosa, a presica je nastavljena.

Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatski P.E.N. centar za danas su, u pet do dvanaest, najavili obraćanje javnosti na temu referenduma o braku zakazanog za nedjelju. Pročitajte što su uoči presice za tportal rekli neki od najpoznatijih hrvatskih pisaca